围屏住宅/ ADX Architects

围屏住宅/ ADX Architects第1张图片

House with Screens

由专筑网Brick,韩平编译

来自建筑事务所的描述。原有半独立住宅是座30年的老房子,已经经受住了时间的考验。客户找我们重建原有的房子,意在满足夫妇和2个孩子的家庭需求。

From the architect.The existing semi-detached house was a 30 year old house that had stood the test of time. Our clients approached us for a reconstruction of the existing house- with the intention to cater for their family consisting of the couple and their 2 young children.

围屏住宅/ ADX Architects第2张图片
© Edward Hendricks

围屏住宅/ ADX Architects第3张图片
© Edward Hendricks

围屏住宅/ ADX Architects第4张图片
© Edward Hendricks

从一开始,我们的设计总则就不是使可建区域最大化。家庭需要欣赏户外风景,因此房前的绿色植物被保留下来。户外也是孩子们非常喜欢的游乐场,位于地势高的地方,从汽车入口处上几步台阶就可达到。

在重新考虑了空间的使用后,我们追求室内空间的实用性,同时通过与户外的连接来增强功能性。

From the start, our brief was not to maximize the buildable area. The family appreciated the outdoors and the greenery in front of the house was to be preserved. It was a play area the children would most enjoy on an elevated land a few steps above the car porch.
In rethinking the use of the spaces, we sought to make the indoor spaces functional whilst enhancing them with a connection to the outdoors.

围屏住宅/ ADX Architects第5张图片
© Edward Hendricks

一楼公共区拆除围墙,并用通高玻璃门增强自然光照和通风,因此这个区域是“开放的”。

建筑师提议客厅外设置宽敞的木质天井,使客厅扩展到外部。织纹特色的墙壁继续由内向外延展,并且有效地模糊了界限。

The ground floor public areas were "opened up" by demolishing the enclosing walls and enhancing natural light and ventilation with full height glass doors.
A generously spacious timber patio outside of the living room was proposed to allow the living room to extend outside. A textured featured wall continues the dialogue from the inside to the outside and effectively blurs the boundaries.

围屏住宅/ ADX Architects第6张图片
© Edward Hendricks

这样就形成明亮通风的客厅。同样地,餐饮空间通过以一个户外甲板向外延伸,这创造了浪漫的空间,可用于下班后放松和家庭聚会。

屋顶经过重新设计,包括一系列位于通向二楼的直段楼梯上方的天窗。

The result is a living room that is bright and airy. Stepping up to the dining area, the space for dining is similarly allowed to spill outwards with an extension of a outdoor timber deck - creating a romantic space for after hours relaxation after a family gathering.
The roof was redesigned to include a series of skylights above the straight flight of stairs to the second storey.

围屏住宅/ ADX Architects第7张图片
Diagram/图解

宽敞的家庭区在二楼,茂盛的户外绿植横跨整个开间,业主可自由选择植物组合。业主可以通过大面积铝合金玻璃移门进入户外,玻璃门也将自然光线和绿色植物有效引入上层空间。

业主从浴室到家庭区,甚至到主浴室都可以看到户外的绿植。

A generous family area greets one on the second storey. where a lush outdoor planter (which the Owners had a free-hand choosing the plant mix) spans the entire length. The planter is accessible by large sliding aluminum glass doors, and effectively brings in natural light and greenery to the upper storey.
The planter also is visible from the common bath to the family area and stretches to peak into the master bathroom.

围屏住宅/ ADX Architects第8张图片
© Edward Hendricks

主卧室位于房屋的前面。我们在大卧室前面设计了阳台空间,阳台给人触手可及之感,它也类似由一系列滑动木屏构成的“空中庭院”。业主可根据不同的照明和隐私需求调整它们的位置。

The master bedroom is located in the front of the house. We designed the balcony space in front of the large bedroom with a more sensitive touch akin to a "sky patio" with a series of sliding timber screens. The Owners were able to adjust their placement in accordance to their preferences for lighting and privacy.

围屏住宅/ ADX Architects第9张图片
© Edward Hendricks

围屏住宅/ ADX Architects第10张图片
© Edward Hendricks

围屏住宅/ ADX Architects第11张图片
© Edward Hendricks

围屏住宅/ ADX Architects第12张图片
Plan/平面图

围屏住宅/ ADX Architects第13张图片
Plan/平面图

围屏住宅/ ADX Architects第14张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第15张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第16张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第17张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第18张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第19张图片
Diagram/图解

围屏住宅/ ADX Architects第20张图片
Diagram/图解

建筑设计:ADX Architects
项目位置:新加坡,Sand Play Area
项目面积:360.0平方米
项目时间:2016年
摄影:Edward Hendricks
制造商:AUTOCAD, PHOTOSHOP, SKETCHUP PRO, FUTAR PTE LTD, HAFARY PTE LTD, HANS GROHE SINGAPORE / DURAVIT, LIFESTORY PTE LTD, MARQUIS STUDIO
总建筑师:Casey Chua

Architects: ADX Architects
Location: Sand Play Area, Singapore
Area: 360.0 sqm
Project Year: 2016
Photographs: Edward Hendricks
Manufacturers: AUTOCAD, PHOTOSHOP, SKETCHUP PRO, FUTAR PTE LTD, HAFARY PTE LTD, HANS GROHE SINGAPORE / DURAVIT, LIFESTORY PTE LTD, MARQUIS STUDIO
Principal Architec: Casey Chua
Casey Chua: Bs Construction Pte Ltd


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

文章分类: 行业动态
会员登录
登录
购物车
0
留言
回到顶部